În sistemele centrale, pompele multiple de pe mașini de producție separate sunt înlocuite de pompe de vacuum și/sau compresoare mai mari plasate într-o cameră separată (cameră de control, subsol, etc). Unitățile sunt conectate la zona de producție prin conducte.

Sistemele centrale furnizează vacuum și aer comprimat mașinilor dumneavoastră în mod controlat, ceea ce înseamnă un consum redus de energie. Nivelul de zgomot este redus drastic în zonele de lucru ale operatorilor umani. Fiecare sursă pneumatică dintr-un sistem centralizat este echipată cu propriul convertizor de frecvență. Astfel, cerințele pneumatice ale fiecărei mașini din lanțul de producție pot fi adaptate continuu în fiecare punct de lucru. În medie, unitățile controlate în frecvență operează la o viteză relativă de aproximativ 65%. Per total, acestea conduc la economii energetice semnificative față de unitătiile pneumatice separate și dispozitivele de vacuum/presiune fără controlul vitezei.

Cere cotaţie

Avantaje:

1. Eficientizarea sistemului
Sistemele noastre pneumatice centrale sunt proiectate, configurate și optimizate cerințelor specifice ale clientului.

2. Fără zgomot sau emisii termice în zona de lucru
În facilitățile de producție, există reguli stricte privind emisiile de zgomot și cele termice. În sistemele pneumatice centralizate, nu mai este nevoie de pompe de vacuum și compresoare separate. Angajații sunt supuși unor nivele minime de căldură, zgomot și vapori de ulei.

3. Cerințe reduse de consum de energie pentru aerul condiționat
Eliminarea pompelor separate multiple conduce la o reducere semnificativă a căldurii de convecție. Prin urmare, sistemele de aer condiționat sunt supuse la solicitări mai mici și consumă mai puțină energie electrică. Prin eliminarea supapelor de evacuare (și a vaporilor de ulei care le acompaniază) din zona de producție, calitatea aerului este îmbunătățită semnificativ.

4. Economie de energie utilizând sistemele VARIAIR Controller+
Sistemul de control VARIAIR Controller+ este ajustat cu ușurință la nevoile individuale ale fiecărui client. Controllerul VARIAIR utilizează o tehnologie și o soluție durabilă pentru controlul și monitorizarea sistemelor de alimentare cu aer. Pompele de vacuum și presiune, echipate sau nu cu convertizoare de frecvență Becker (Unități VARIAIR), pot fi integrate în sisteme complete fiind ușor de utilizat. Diferite tipuri de generatore de vacuum și/sau presiune, cum ar fi suflantele cu canale laterale și pompele cu palete rotative, pot fi combinate și adaptate pentru a satisface o nevoie anume sub forma unui sistem central VARIAIR.

5. Zonă centrală de mentenață
În sistemele pneumatice centralizate, sursele pneumatice pot fi inspectate și întreținute într-o singură locație. Aceste unități sunt mult mai ușor de accesat și inspectat decât atunci când este necesară deplasarea până la fiecare sursă pneumatică în parte.

6. Cerințe minime de întreținere
Fabricile fără un sistem pneumatic centralizat de obicei au mai multe generatoare de vacuum și compresoare de la mai mulți producători diferiți. Existența multiplelor piese de schimb necesare pentru fiecare sistem în parte are ca rezultat o logistică încărcată și riscul ca mentenanța acestora să devină scumpă pentru operatorul fabricii. În general, pompele de vacuum și compresoarele din sisteme pneumatice centralizate sunt mai ușor de întreținut și utilizează componente și materiale similare. Acest fapt resticționează gama de piese necesare la un minim absolut.

Planificarea proiectelor pentru sistemele pneumatice centrale.

1. FAZA PRELIMINARĂ
Începem cu o analiză detaliată a sistemelor curente (pompe individuale instalate, mașini de producție și/sau sisteme pneumatice centralizate instalate anterior) din punctul de vedere al debitului de aer necesar, al nivelului de presiune necesară și al dimensiunii elementelor de conexiune.

De asemenea, avem discuții preliminare cu arhitecți, planificatori sau supervizori de proiect privind potețiale soluții pentru sisteme. Sistemul dumneavoastră este proiectat conform calculelor noastre privind unitățile necentralizate instalate în prezent și / sau cerințele de consum ale mașinilor de producție care vor fi instalate. În plus, noi calculăm toate costurile de producție în funcție de un factor de utilizare (depinde de tipul echipamentelor instalate și de factorul de încărcare).

2. FAZA DE PLANIFICARE
Noi calculăm și configurăm pompele necesare, controllerele, conexiunile la mașini precum și ventilația camerelor de pompare în funcție de specificațiile furnizate și cerințele tehnice ale clientului.

3. FAZA DE LICITAȚIE
În această fază, vă trimitem o ofertă de preț detaliată pentru întregul proiect constând din următoarele:

 • Pompe de vacuum și/sau compresoare
 • Accesorii pentru conducte
 • Elemente de control electrice
 • Conexiunea la mașinile instalate
 • Înstalarea conductelor (conform nevoilor clientului)
 • Instalarea sistemelor electrice (conform nevoilor clientului)
 • Sistemul de ventilare a camerei de pompare

4. FAZA DE PROIECT
Începem prin crearea diferitelor desene de instalare și ale camerei de pompare. Apoi, instalăm toate pompele de vacuum, compresoarele, conductele pneumatice și conexiunile la mașini, etc. Dacă clientul execută instalarea noi verificăm dacă totul este corect configurat.

5. PUNERE ÎN FUNCȚIUNE

 • Inspectarea instalațiilor
 • Punerea în funcțiune a sistemului pneumatic centralizat
 • Reglarea conexiunilor la mașinile de producție
 • Pregătirea personalului de mentenanță
 • Documentație privind parametrii echipamentului
 • Furnizarea de documentație completă
 • Generarea protocolului de punere în funcțiune

6. POST-VÂNZARE
Pentru ca clientul să se poată concentra pe afacerea sa, serviciile noastre internaționale post-vânzare vă asigură că sistemul dumneavoastră pneumatic funcționează fără probleme.
Indiferent că este vorba de mentenanță, pregătire sau piese originale de schimb Becker, noi avem grijă de toate nevoile dumneavoastră.

Crește productivitatea și eficiența companiei tale.

Contactează-ne